~ Om oss ~

Hedgården rum & frukost

Hedgården är en gammal släktgård där Margareta och Lars-Erik Bohlin bor. Här finns anor sedan 1600-talet. Det gamla sekelskifteshuset har renoverats med tiden och man har bevarat den gamla lantliga stilen. I huset kan du fascineras av detaljer, möbler och prylar som har som funnits här i generationer.

Sedan 90-talet har gäster från hela världen kommit och gått, och många återvänder hit.
Gården ligger i Rot några km utanför Älvdalen med utsikt över ängar och berg. Här kan du känna dig som hemma och i gästböckerna kan man läsa om den fantastiska service som råder här.
Paret guidar dig mer än gärna till aktiviteter och sevärdheter som finns i området. Lars-Erik som jobbat i skogen i många år tar dig gärna ut på en tur för att se skogens djur och historiska platser.
Det Lars-Erik inte vet om Älvdalen är inte värt att veta. Under högtider som midsommar får man gärna följa med till Rots Skans där traditionellt midsommarfirande med spelmän och folkdansare underhåller.

Du är varmt välkommen till Hedgården i Rot!

Värdparet Margareta & Lars-Erik

“ Gamtstugan” gårdshuset där vi idag bakar "kavelgris", vårt lokala tunnbröd & umgås. Redan i början på 1700-talet användes stugan till en familj.
2019 var vi finalister i Dalarnas byggnadsvårdstävling, tävlingen arrangeras av Falu rödfärg, länsstyrelsen Dalarna, DFHF & Dalarnas museum.
Vedugnen används flitigt när vi bakar. Alla generationer är med och bakar, vissa uppskattar pizzan efteråt mer än baket.
Vedugnen restaurerades 2017, efter gamla metoder.
Många härliga samkväm har det blivit, när hela familjen samlas.
En sprakande brasa på kyliga kvällar förhöjer stämningen. Många historier har berättats runt brasan genom åren.