~ Vinter ~

Hedgården på vintern

Skidåkning – När den är som bäst

Med Hedgården som bas finns det möjlighet till skidåkning både på längden och på tvären, vinterfiske och skoteråkning.

Fila på formen inför Vasaloppet i Vasaloppsspåren, 10 km till Evertsberg och den berömda vasaloppskontrollen, eller i något av de andra vackra spårsystemen som Älvdalen har att erbjuda. Möjligheter till tidig skidåkning på natursnö på höjderna och i vacker natur är vanligt.
Vi har en fin skidstadion som ofta är bland de första i länet att erbjuda snö för säsongen. Den erbjuder flera olika spår som passar för både motionären och elitåkaren. Avståndet från Hedgården till skidstation är 3 km och under vintern går det att ta sig direkt från gården till spåret på skidor. Behöver ni hjälp med vallning eller kanske slipa på tekniken så tveka inte att boka en lektion. Inom familjen finns en utbildad instruktör till lika före detta elitskidåkare.

Vinterfiska efter ädelfisk eller gädda i våra fina fiskevatten. Kombinera fiske med ta en tur på skoter i ett av Europas största spårsystem Nordic Area.

Fler äventyrligare vinteraktiviteter finns i närområdet.
När det gäller Alpin skidåkning går det utmärkt att bo hos oss då vi ligger mitt i smeten. Ca 45 minuter till Sälen och dess stora utbud av utförsåkning, ca 1,5 timme till Idre Fjäll och Fjätervålen, ca 40 minuter till Grönklitts skidanläggning.

Vill du känna lugnet och uppleva vårt vackra närområde så låna en spark på gården och ta en tur.

Jul & Nyårsfirande
Fira Jul och Nyår på Hedgården här bor du bekvämt och känner lugnet långt från storstadsstressen. Koppla av med skidåkning och naturupplevelser, eller en tur med häst och släde.

Tjänsteresan
Du som reser i tjänsten eller bara passerar och har tröttnat på hotellrum är Hedgården ett bra och prisvärt alternativ. Här kopplar du av och laddar batterierna inför din fortsatta resa. Ladda upp med en frukost gjord på lokala råvaror och rykande färskt bröd.